Slobodno vreme
Moda
Serbia Fashion Week: Lepota je u raznolikosti
13.11.2015. 12:00
Izvor: Blic
Serbia Fashion Week: Lepota je u raznolikosti
Drugi dan Serbia Fashion Week-a počeo je seminarom pod nazivom "Digitalni marketing u modnoj industriji", nastavio se revijama mnogih domaćih dizajnera koji su svojom raznolikošću držali pažnju brojne publike i dobili izvanredne kritike, a završio se modnim spektaklom koji su pripremili predstavnik Visoke mode Francuske, Emerik Fransoa i jedan od naših najistaknutijih dizajnera, Zvonko Marković.
Nakon izuzetno uspešne prezentacije svoje kolekcije na Nedelji mode u Parizu, na koju je otišao posredstvom Serbia Fashion Weeka, jedan od naših najpoznatijih dizajnera, Zvonko Marković, svečano je predstavio svoju novu kolekciju i u Novom Sadu, na Nacionalnoj nedelji mode. Kolekcija inspirisana crnim leptirom u kojoj preovlađuje crna boja, oduševila je sve prisutne i izazvala dugotrajan aplauz. Ručno rađene haljine, kao i ostali komadi Markovićeve kolekcije ispričale su priču i istakle se svojom specifičnošću. Unikatni detalji na haljinama, na kojima je rađeno i do 300 sati, razlog su što se ova kolekcija savršeno uklopila u vrhunsku parišku modu.

Francuski kreator Emerik Fransoa je svojim elegantnim i modernim modelima zatvorio drugo veče Serbia Fashion Weeka. Stalni član ovog modnog događaja ponovo je oduševio prisutne i dokazao zbog čega se svrstava u dizajnere Visoke mode, najprestižnije modne institucije. Izazovne, većinom crne haljine, sa elemetima žute, smaragdno zelene, tamno plave i roze boji pristajale su uz telo modela i isticale njihovu figuru.

-Kada je neko dizajner toliko dugo kao ja, veoma veliki izazov je ne ponavljati. Ja se trudim da svakom kolekcijom prikažem nešto novo. Ovog puta nisam koristio čipku, a u mojim komadima se to ne dešava često. – izjavio je Emerik.

Tokom veoma uzbudljive druge noći Serbia Fashion Weeka, svoje nove kolekcije predstavila je i Milena Radović čiji su kaputi mamili poglede i u kojima bi se svaka žena osećala privlačnom i stilizovanom. Igra boja koje su zastupljene u njenim kolekcijama već nekoliko sezona, ni sada nije izneverila očekivanja.

Svoju novu kolekciju prikazala je i Vesna Milošević. Poznata dizajnerka nakita ovaj put je posetiocima pripremila iznenađenje, kako prikazanim modelima, tako i izvođenjem muzičke tačke uživo na pisti. Naime, među manekenima koji su samouvereno šetali i prikazivali Vesnine kreacije, pevao je Stefan Koković, a taktovima pesme "This is how a heart breaks", Vesna je poslala jasnu poruku publici o tome koliko je efektna njena kolekcija.

Ženstveni i senzualni komadi garderobe, zlatne i bele boje okarakterisali su reviju mlade Katarine Andrejić, koja je bila inspirisana sintagmom „zdrava žena“, dok bi se stilom poslovne i svedene žene moglo opisati predstavljanje ukrajinske kreatorke Katerine Karol.

Simpatije publike dobili su i Đorđe Bašćarević, mladi dizajner koji je prikazao svedene, nenapadne i izuzetno nosive kreacije za dame, Slavica Aleksijev, čije modele su obeležile šljokice, jarka ljubičasta boja i čipka i Andrea Jovanovska, čiju je reviju otvorila glumica Dragana Mićanović.