Slobodno vreme
Moda
Izložba haljina "Zakopčaj me selotejpom"
11.01.2013. 12:00
Izvor: b92
Izložba haljina "Zakopčaj me selotejpom"
Izložba haljina od ambalažnih materijala pod nazivom "Zakopčaj me selotejpom" održaće se u tržnom centru "Delta siti" od 16. januara do 3. februara.
Izložbu su organizovali hrvatska kompanija "Tectus d.o.o", Institut za ambalažu i tiskarstvo - IAT i stručni časopis "Ambalaža-REGprint", u okviru edukativnog projekta "Ambalaža-proizvod-potrošač-zaštita životne sredine".
U atrijumu tržnog centra biće izložene haljine napravljene od ambalaže i ambalažnih materijala poznatih robnih marki više kompanija, kaže se u saopštenju organizatora.
Haljine će izraditi srpski modni kreatori, koji iskorak u područje ambalažnih materijala smatraju velikim izazovom. Među njima su Ana Grebec, Daniela Glišić, Emilija Petrović, Ivana Ristić, Iva Stefanović, Jasmina Vujović, Katarina Bogdanović, Marina Milovanović, Marija Stanišić, Peđa Nerić, Tatjana Tatalović...
Cilj projekta je da se istakne značaj ambalaže kao neodvojivog dela proizvoda, ali i da se promoviše proizvod.
Opisi koji će stajati uz svaku haljinu informisaće i edukovati potrošače o ambalaži, njenim funkcijama, značaju, oznakama, s posebnim naglaskom na važnost pravilnog zbrinjavanja i zaštitu životne sredine.
Svi posetioci "Delta sitija", koji od 16. januara do 1. februara posete izložbu, moći će da glasaju za najlepšu haljinu ubacivanjem popunjenih listića u kutiju.
Izložba će biti završena 3. februara proglašenjem najlepše haljine i nagrađivanjem glasača, a biće dodeljeno priznanje vlasniku i dizajneru pobedničke haljine.