Slobodno vreme
Moda
Moda na poslu: Izbegavajte ove aksesoare
04.02.2013. 12:00
Izvor: b92
Moda na poslu: Izbegavajte ove aksesoare
Profesionalna žena bi trebalo da se oblači tako da izgleda pametno, oštoumno, sofisticirano i elegantno. Odeća i aksesoari su ključni za to. Stoga, iako imate odličnu odeću za posao, pazite da ne preterate sa aksesoarima.
Pročitajte šta bi trebalo da izbegavate od aksesoara na poslu:
Ogromne minđuše
Veliko NE kada je posao u pitanju! Umesto njih izaberite manji i diskretniji nakit.
Šareni trendi sat
Kada je u pitanju kancelarijski “dress code”, jednostavni i elegantni satovi su najbolji izbor. Nemojte pratiti poslednje trendove, budite konvenciolani, jer vas u suprotnom neće shvatati ozbiljno.
Šareni kaiševi
Nemojte eksperimentisati sa šarenim kaiševima, samo da biste svojoj, naizgled sumornoj kombinaciji dali jači izgled. Ono što je dobro za vikend izlazak nije i za kancelariju.
Cipele za izlazak
Najviša stikla, ogromna platforma… super za klub, ali za posao ama baš nikako. Džabe čitava kombinacija, kada cipele govore najviše o vama. Ukoliko volite štikle, nabavite klasične i malo niže salonke, kako biste naglasili vašu siluetu – ili jednostavno ravne cipele (Oksfordke su posebno aktuelne), baletanke i čizme…
Fensi torbe
Na posao nemojte nositi fensi torbe, koje imaju vez ili print po sebi. Držite se klasičnih, vanvremenskih modela i boja.
Ako samo malo pažnje posvetite odevanju i aksesoarima, možete ostaviti neverovatan utisak na vaše kolege i nadređene, što će vam pomoći da izgradite reputaciju i napredujete u karijeri.