Slobodno vreme
Moda
Modni stručnjaci savetuju: Kako nositi belu boju ovog proleća
22.03.2013. 12:00
Izvor: Blic
Modni stručnjaci savetuju: Kako nositi belu boju ovog proleća
Bela boja jedna je od onih koje će dominirati ovog proleća. Lako se kombinuje sa ostalim bojama i odgovara svakoj prilici, pa je sa razlogom ostvarila primat. Poslušajte modne stručnjake koji kažu: "Bela boja od glave do pete".
U predlozima svetskih dizajnera bela boja se nametnula kao aplosutni prolećni trend. Bela čipka, koža i tarperi neizostavani su detalji na kreacijama modnih kuća Marni, Chloe, Balenciaga, Prada i Valentino.
Modna kretaorka Marina Milovanović otkriva koje komade garderobe u beloj boji treba izabrati.
- Ovog proleća dominiraće beli sako pomalo muškog kroja i šire forme, on se može fantastično kombinovati uz farmerke, šortseve, helanke, pantalone. Svakako da je trend ove sezone i dezen u vidu cveća pa ukoliko na dezenirani džins dodate beli sako ili belu ešarpu ili pak beli nakit, definitivno da ćete smiriti celu kombinaciju i dobro uklopiti stajling. Beli iscepani džins je nešto što se mora imati ove sezone. Jedino što ne mogu da preporučim za ovu sezonu je beli lak za nokte. Odavno je izašao iz mode jos devedesetih pa apelujem da ga žene ne koriste, a neretko viđam i to- kaže kreatorka.
Stilista Bane Dević preporučuje vam da se slobodno poigrate sa belom bojom.
- Bela košulja je recimo nešto što svima predlažem i što može da se koristi i za dan i za noć. Bela boja je zahvalna za slojevito oblačenje i preporučljivo je osvežiti je raznim detaljima kao što su nakit, aplikacije, bedževi i ešarpe. Prednost bele boje je u tome što se slaže sa svakom drugom bojom pa samim tim nema ograničenja u kombinovanju. Pošto je moda igra, lična je stvar kako će ko to izneti- ističe Bane.