Slobodno vreme
Moda
Birajte cipele prema građi
05.05.2014. 12:00
Izvor: B92
Birajte cipele prema građi
Proverite kakve cipele pristaju vašoj građi tela.
Cipele sa visokom i tankom potpeticom
Ovakve cipele idealne su za tanke i visoke žene. Vodite se jednostavnim pravilima: ako ste tanki, neka takva bude i vaša peta. Štikle su odlične i za žene s uskim zglobovima, a ako imate jače noge trebalo bi da izbegavate tanke pete jer će vam noge izgledati još glomaznije.

Platforme
Platforme su ideale za devojke sa jačim nogama i širim zglobovima jer će im u njima noge izgledati duže i vitkije, stoga je platforma, takođe, odličan izbor za niske devojke.

Cipele sa zaobljenim vrhom
Ukoliko želite da vaše stopalo izgleda šire, trebalo bi da se odlučite na ovakvu cipelu. Mogu da se pronađu gotovo u svim bojama i sa različitom veličinom potpetica, stoga, svako može da pronađe nešto za sebe.

Cipele sa tankim kaiščićem
Što tanji kaiščić savršen je izbor za devojke sa jačim nogama jer je cilj da što manje "zatvaraju" nogu. Ako imate tanke zglobove, onda su cipele sa debljim kaiščićem pravi izbor za vas jer noga izgleda vizuelno lepše.

Otvorene cipele ili one sa ukrasima
Mala stopala izgledaju veće u cipelama sa ukrasima ili otvorenih prstiju. Ako vam je važno da noga izgleda veće, onda izbegavajte cipele sa okruglim vrhom. Skladno ovome, devojke koje žele da im stopala izgledaju manje trebalo bi da izbegavaju otvorene cipele.

Čizme
Zimska obuća savršen je izbor za svaku građu, jedino o čemu bi trebalo da vode računa niže i jače devojke jeste da ne kupuju previsoke čizme koje će im vizuelno skratiti noge. Idealna dužina je malo ispod kolena.