Slobodno vreme
Turistički vodič
Najluđa noć pod Akropoljem
28.11.2007. 12:00
Izvor: Politika
Najluđa noć pod Akropoljem
Nakon kataloga interkontinentalnih putovanja, Kontiki je promovisao novu ideju, pod nazivom „Metropole”. Na više od 50 stranica uz izuzetnu preglednost, dobru fotografiju i obilje podataka, poput udžbenika geografije obrađuje svetske metropole i većinu glavnih gradova Evrope. Ostali su verni sebi, negujući u brošurama, a još više u putovanjima, edukativni karakter i potpuno nespecifični pristup svakom odredištu.
Između ostalih primamljivih ponuda dočeka Nove godine u visokoj – Kontikijevoj klasi, ponuđenih u ovoj brošuri, izdvaja se drevna Atina. Ekskluzivnim čarter letom iz Beograda na novogodišnji hepening u mitskom, modernom gradu podno Akropolja odlazi se rano ujutro 30. decembra a vraća u kasnim večernjim časovima drugog dana nove, 2008. godine.
Dakle, puna četiri dana u hotelima po izboru (i džepu) od tri do pet zvezdica: „Dorijan in”, „Kralj Jason”, „Titanica” ili luksuzni „Metropoliten” u samom centru između poznatih trgova Omonije i Sintagme po cenama od 355 do 490 evra.
Uz poslasticu dočeka u legendarnoj taverni osnovanoj 1929. godine u mestu Koropi u srcu poluostrva Atike, četrdesetak kilometara od centra, uz organizovan prevoz i vreme povratka po želji (i umoru), tradicionalna jela, celonoćni etnoprogram i točenje domaćih vina u neograničenim količinama po izboru svakog gosta, i sve to za samo 70 evra, ostaće u srcu svakome.