Slobodno vreme
Turistički vodič
Najatraktivniji svetski vodeni parkovi
18.05.2015. 12:00
Izvor: B92
Najatraktivniji svetski vodeni parkovi
Spuštanje niz džinovski tobogan, ronjenje, surfovanje po ogromnim talasima... Upravo u tim i ostalim stvarima možete da uživate u ovim najlepšim vodenim oazama planete.
“Water World”, Kipar

U ovom parku nema čega nema - tobogani, bazeni, ronjenje, pa čak i karting, dokaz su da će na ovom mestu svako pronaći nešto za sebe. U kompleksu postoji i nekoliko restorana, tako da u ovom mestu inspirisanom planinom Olimp nećete ostati gladni. Ulaznicu je moguće kupiti putem Interneta za 35 evra.

“Area 47”, Inzbruk

Ovaj ogroman, moderni i novi, adrenalinom ispunjen park, nije nam toliko daleko, a rafting, tobogani, vodeni katapulti i položaj u Alpima velika su njegova prednost. Što se tiče ulaznica, postoje različiti paketi, ali cene su od 50 evra naviše.

“Wet ‘n’ Wild” Orlando

Ovaj vodeni park bogat je ponudom različitih vožnji, koje su zaista impresivne, i nemoguće ih je sve upoznati za jedan dan. Posebna atrakcija je bazen s talasima koji se prostire na 1580 metara, a na njima možete i da surfujete. Jednodnevna ulaznica koštaće vas 47 dolara, ali svaki uloženi dolar će se i te kako isplatiti…

“Tropical Islands”, Nemačka

Nalazi se tek tridesetak kilometara od Berlina. Uz imitaciju tropskih ostrva, možete uživati i u kišnoj šumi. Ceo kompleks smešten je u jednom ogromnom balonu, a zadovoljstvo boravka ovde osiromašiće vas za 36 evra.


“Aquaventure”, Dubai

Pošto u Dubaiju sve mora da bude najbolje i najveličanstvenije, upravo je takvo i ovo čudo od parka. U njemu imate priliku da ronite kroz akvarijume s morskim psima, ali naravno, i družite se s delfinima i morskim lavovima. Ostale stvari u vezi sa toboganima, adrenalinskim spravama i slično verujemo da ne treba ni spominjati. Što se cena tiče, na stranici sajta uglavnom su u ponudi paketi s ostajanjem u hotelu.

“Siam Park”, Tenerife

I Španjija svog konja za trku ima. Ovaj vodeni park uređen je tako da podseća na Tajland, a posetiocima nudi satove surfovanja u bazenu s talasima koji idu do devet metara u visinu! Ulazak u ovo vodeno kraljevstvo koštaće vas 34 evra.