Slobodno vreme
Turistički vodič
Prava mesta za dan zaljubljenih
02.02.2009. 12:00
Izvor: Politika
Prava mesta za dan zaljubljenih
Ljubav parova koji na Dan zaljubljenih zaključaju katanac i bace ključ na mostu Ponet Milvio u Rimu, trajaće zauvek...
Posetite dva grada umesto jednog: Budim i Peštu, jednu od najposećenijih evropskih metropola. Ako je posetite zimi, imate mogućnost da se klizate i kupate u romantičnom ambijentu starih dvoraca. U cenu aranžmana za zaljubljene, koji je organizovala agencija „Kontiki”, uračunati su prevoz autobusom, smeštaj u hotelu „Korona” sa četiri zvezdice u samom centru grada, na bazi jednog noćenja sa doručkom i jednog polupansiona (doručak i gratis večera za Dan zaljubljenih), turistički program u Budimpešti i Sent Andreji u pratnji stručnog vodiča.
Cena za trodnevni aranžman je 190 evra.

Vila „Majur” na Kelebiji
Na najsevernijoj tački Srbije, udaljenoj 150 metara od graničnog prelaza Kelebija, nalazi se vila „Majur”. Hotel poseduje wellness centar sa teretanom, saunom, bazenom i relaksacionom masažom. Agenicja „Robinson” organizuje dvodnevni aranžman za zaljubljene, polazak je 14. februara, a u cenu je uključen smeštaj kvaliteta 4 zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi jednog noćenja sa doručkom, zakuska i degustacija vina u vinskom podrumu „Shiraz”, svečana večera za proslavu Dana zaljubljenih, program na ergeli uz ručak u restoranu, korišćenje bazena i sadržaja hotela.
Cena dvodnevnog aranžmana sa prevozom je 6.400 dinara.

Sladak život u Rimu
Šetnje rimskim ulicama su san mnogih parova. Ove godine na Dan zaljubljenih, preko agencije „Jolly tours”, u prestonici visoke mode, italijanske kuhinje, dobrog vina i „slatkog života” možete provesti nezaboravnih pet dana. U cenu je uključena povratna avio-karta (bez aerodromskih taksi koje koštaju 88 evra) i četiri noćenja s doručkom u hotelu sa tri zvezdice koji se nalazi u zoni stanice Termini, u neposrednoj blizini svih važnih turističkih atrakcija grada. Jedini uslov jeste da već imate šengen vizu, jer procedura za dobijanje italijanske vize traje oko mesec dana.
Cena petodnevnog aranžmana sa avio-prevozom je 390 evra.