Slobodno vreme
Turistički vodič
Rasprodata letnja predsezona
08.05.2009. 12:00
Izvor: Putovanja.info
Rasprodata letnja predsezona
Turističke agencije su prodale gotovo sve aranžmane do početka jula. Srbima opet najinteresantnije destinacije Grčka i Turska
"U turističkim agencijama je rasprodato više od 70 odsto aranžmana u predsezoni. Interesovanje, kao i prošle godine, najviše vlada za Grčku i Tursku, a interesantno je i da su cene aranžmana ostale na prošlogodišnjem nivou ili su čak i snižene", kaže za "Press" direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA Radisav Stanković.
On objašnjava da kriza nije uticala na prodaju aranžmana i očekuje istu turističku sezonu kao 2008. godine.
"Naš narod nije prezadužen, tako da ne mora da se odriče letovanja. Ja se nadam da će ova sezona biti kao prošlogodišnja, koja je bila zaista odlična i sa vrlo malim brojem reklamacija. Očekujem da će samo biti preusmerenja putnika, odnosno da će se ljudi odlučivati za malo jeftinije destinacije", kaže Stanković.
Da je dosta naših građana već uplatilo letovanje potvrđuju i u turističkim agencijama, koje su ove godine malo ranije, već u februaru, izašle sa letnjim ponudama. Osim toga, agencije su nudile i stimulativne, takozvane buking popuste koji su se kreatila od 15 do 30 odsto..
Direktor JUTA Radisav Stanković kaže za Press da će naši građani moći da borave u Turskoj zaključno sa 31. decembrom 2009. godine sa starim pasošem.
"To mi je potvrdio njihov ambasador. Za razliku od Turske, naši građani u drugim zemljama neće moći da borave sa starim dokumentom od 1. oktobra. Zato apelujemo na sve koji žele da se odmaraju posle septembra da što pre izvade nove pasoše", upozorio je Stanković.