Slobodno vreme
Turistički vodič
Zaplovite Savom na brodu "Beograd 25"
19.06.2009. 12:00
Izvor: Mondo
Zaplovite Savom na brodu "Beograd 25"
Brod "Beograd 25" počeo je u utorak sezonu plovidbe koja će trajati do 1. novembra, a zainteresovani građani moći će svakog dana u dva termina da plove na relaciji Dorćol - Ada Međica - Dorćol.
Kapetan broda Nenad Plazinić izjavio je danas da brod isplovljava svakog dana u 18.30 i 20.20 sati, plovidba traje sat i trideset minuta, a njena relacija iznosi 16 kilometara.
Tokom plovidbe putnici će moći da slušaju prigodnu muziku sa pričom o Beogradu, Savi, Dunavu, beogradskim mostovima, rečnom saobraćaju.
Putnički brod "Beograd 25" ima 50 sedećih mesta, putnici broda mogu kupiti piće po popularnim cenama, a brod je namenjen i za najmove - po satu, dnevni i noćni najam, rekao je Plazinić novinarima tokom promotivne vožnje tim brodom.
Brod je porinut 1995. godine i do sada je njime prevezeno više od 150.000 putnika, podsetio je Plazinić i dodao da je taj brod vlasništvo javnog preduzeća "Milan Gale Muškatirović".
Potpredsednik opštine Stari grad Ana Danilović kazala je ta opština finasirala popravku broda i stavila ga ponovo u funkciju, jer prošle godine nije saobraćao.
Ona je izrazila očekivanje da će potencijal Starog grada, koji leži na dve reke, na ovaj način biti još bolje iskorišćen.
Direktorka Turističke organizacije Beograda Jasna Dimitrijević rekla je da vožnja tim brodom još jedan turistički potencijal grada, koji će njegovu turističku ponudu učiniti još boljom i atraktivnijom.
Karta za odrasle košta 300 dinara, a za decu do 15 godina 150 dinara.
Cena đačkih ekskurzija u trajanju plovidbe od jednog sata po učeniku iznosi 200 dinara, zakup broda u vremenu od osam do 18 sati košta 10.000 dinara za sat plovidbe. Zakup broda za izlete (trajanje plovidbe od devet sati do 17 časova) košta 50.000 dinara.
Noćni zakup broda "Beograd 25" od 22 sata do šest sati ujutru košta 12.000 dinara za plovidbu u trajanju od jednog sata.