Slobodno vreme
Turistički vodič
Pefkohori – idealan za decu
08.07.2009. 12:00
Izvor: Autobrief
Pefkohori – idealan za decu
Pefkohori je smešten na poluostrvu Kasandra, na prvom prstu ostrva Halkidiki. Odlikuje se izuzetno prijatnom klimom zahvaljujući velikim površinama borove šume, kristalno bistrim morem i izuzetno povoljnim geografskim položajem. Ono što Pefkohori razlikuje od drugih mesta u ovom delu jeste dugo šetalište, gde je sa jedne strane zlatna peskovita plaža, a sa druge strane su brojne prodavnice, butici, kafići, restorani. U starom centru Pefkohorija nalazi se trg sa fontanom, tradicionalne taverne, ali i moderni pabovi u engleskom stilu. Plaža u samom gradu nije pogodna baš za malu decu, jer je voda uz samu obalu nešto dublja, a na petnaestak metara je plićak, s vodom do pojasa. Međutim, samo četiri kilometra južno od Pefkohorija nalazi se plaža Ksenija koja je idealna za decu. Odlikuje je izuzetno lep pesak i dug plićak.
Iskoristite priliku da svoje mališane odvedete u veliki akva park koji se nalazi u blizini Soluna. "Voterlend" ima mnogo zabavnih sadržaja - tobogane, bazene, sportske terene, kafiće. Kompletni sadržaji koji uključuju i lekare, spasioce i trenere plivanja obezbeđuju potpuno siguran boravak u okviru parka i omogućavaju odmor, rekreaciju i zabavu koju ćete i vi i dete dugo pamtiti.
Izlet se izvodi od početka juna do sredine septembra. Polazak autobusa u 08:00 časova uz pratnju vodiča na engleskom ili nemačkom jeziku. Povratak je oko 18:00 časova. Agencije ovaj izlet naplaćuju od 28 do 36 evra.