Slobodno vreme
Turistički vodič
Sajam turizma od 24. do 28. februara
19.02.2010. 12:00
Izvor: emg
Sajam turizma od 24. do 28. februara
Na Međunarodnom sajmu turizma, koji će biti održan od 24. do 28. februara, predstaviće se 850 izlagača odnosno 41 zemlja, rekao je Nikola Andrić iz Beogradskog sajma.
„Nadam se da ćemo uskoro dostići broj od 50 zemalja što bi nas svrstalo među najveće sajmove“, rekao je Andrić na konferenciji za štampu.
Jadranka Šturm Kocjan, otpravnica poslova Ambasade Slovenije, zemlje partnera ovogodišnjeg sajma je rekla da se manifestacija održava u vreme veoma dobrih bilateralnih odnosa Srbije i Slovenije.

„Sajam turizma može pomoći da se razmene iskustva, a slovenački turistički radnici mogu srpske partnere posavetovati kako da dođu do novca iz fondova Evropkse unije i pružiti pomoć u edukaciji“, rekla je Šturm Kocjan.

Dimitrij Piciga, direktor Turističke organizacije Slovenije kaže da je prošle godine tu zemlju posetilo 120.000 turista iz Srbije i da su ostvarili 10 odsto više noćenja u odnosu na 2008.

„Uticaj vizne liberalizacije se video već u januaru ove godine jer je gostiju iz Srbije bilo 30 odsto više u odnosu na isti period lani“, istakao je Piciga.

Turističke agencije će, prema najavama organizatora Sajma, na manifestaiji odobravati popuste od 10 do 20 odsto na letnje aranžmane.

Prvi put u okviru ovog Sajma biće održan i Sajam vina Beo Wine Fair na kom će učestvovati proizvođači, uvoznici i distributeri.

Prvi dan Sajma biće rezervisan za novinare i poslovne razgovore. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, a grupne 200 dinara.