Slobodno vreme
Turistički vodič
Grčka i dalje hit leta, Španija će tek biti
10.03.2010. 12:00
Izvor: Poslovna Žena
Grčka i dalje hit leta, Španija će tek biti
Grčka će i ove godine biti najtraženija za letovanje srpskih turista, a na drugom mestu je Španija, za koju je nakon ukidanja viza povećano interesovanje, navode u turističkim agencijama.
Prema anketi koju je sprovela Nacionalna asocijacija turističkih agencija (YUTA), oko polovina građana letovanje će provesti u Grčkoj, za Španiju se odlučilo oko 18 odsto građana, dok je na trećem mestu Turska. Predstavnik turističke agencije "Argus turs" Aleksandar Vučković izjavio je agenciji Beta da se uprkos ukidanju viza ove godine ne očekuje veliko povećanje putovanja, a razlog je loša ekonomska situacija u zemlji.
"Ima interesovanja, ali ne u tako velikom broju kao što se moglo očekivati", navodi Vučković.
On je rekao da je zbog ukidanja viza povećano interesovanje za Španiju, koja uglavom privlači mlađe generacije.
Kako navodi Vuckcović, Grčka je i dalje "broj jedan", očekuje se i veće interesovanje nego prošle godine, uglavnom zbog povoljnih cena jer, na primer deset dana letovanja na Halkidikiju sa autobuskim prevozom u junu košta oko 59 evra. On je naveo da ima interesovanja srpskih turista i za letovanje u Hrvatskoj i Sloveniji, ali se to uglavnom svodi na individualna putovanja. Vučković je rekao da se zbog ukidanja viza povećava broj turista koji samostalno organizuju putovanje, ali da je ipak povoljnije ukoliko odluče da letuju preko turističke agencije.