Slobodno vreme
Turistički vodič
Ukida se raj na zemlji!
26.03.2010. 12:00
Izvor: Putovanja.info
Ukida se raj na zemlji!
Iako su plaže Ibice asocijacija na žurke od jutra do sutra, seks na prepunoj plaži i devojke u toplesu, turisti su po istu zabavu odlazili i u indijsko letovalište Goa. Međutim, indijske vlasti su odlučile da zabrane golotinju, drogiranje i slobodnu ljubav u ovom popularnom letovalištu.
Goa, indijski raj na zemlji za ostarele hipike, mlade željne raskalašene zabave i ostale znatiželjnike koji su za malo egzibicionizma i eksperimentisanja, više neće biti isti. Indijske vlasti odlučile su da im je dosta drogiranih i polugolih turista, zbog čega zabranjuju golotinju i drogiranje na njihovim plažama.
Od sada će svaki preformans morati da se prijavi i moći će da se održi samo ako dobije potrebnu dozvolu. Ministar turizma je izjavio da Indija ima prekrasne plaže i da je vreme da se okrenu budućnosti i gradnji rizorta, koji se, usput rečeno, nalaze i u svakom drugom kutku zemljine kugle.
"Uostalom, vreme 'dece cveća' je prošlo pre 40 godina", rekao je ministar.
Kao mesto slobode Goa se na svetskoj sceni pojavila '60-ih godina prošlog veka, kada je cvetao hipi pokret. Pohodili su je tinejdžeri i mladi sa zapada, hipici, bitnici, boemi...
Uskoro su u Evropu počele da stižu priče o neverovatnim i čudnim dešavanjima na plažama pod palmama, što je nagnalo mnoge da autobusima krenu ka Indiji kako bi osetili atmosfru Goe. Mnogi su govorili da se tamo krije "realnost".