Slobodno vreme
Turistički vodič
Voz "Romantika" polazi 24.aprila
23.04.2010. 12:00
Izvor: Gdestinacija
Voz "Romantika" polazi 24.aprila
Muzejski voz "Romantika" od 24. aprila do 28. avgusta prevoziće putnike svake druge subote od Beograda do Mokre Gore, saopštile su "Železnice Srbije".
Cene ovog jednodnevnog izleta ostale su nepromenjene u odnosu na prošlogodišnju sezonu i za odrasle iznose 1.422 dinara, a za decu od 6 do 14 godina 826 dinara. Polazak voza sa beogradske stanice je u 7 časova, a povratak je planiran oko 22:45 časova.
Putnici će se prevoziti "Romantikom" od Beograda do Branešaca i nazad, kao i vozom "Nostalgija" na relaciji Mokra Gora - Šargan Vitasi - Mokra Gora. Od Branešaca do Mokre Gore, kao i do etno sela "Drvengrad" i nazad biće organizovan prevoz autobusom po ceni od oko 500 dinara. Sezona saobraćaja "Romantike" trajaće od 24. aprila do sredine oktobra, a voz će saobraćati parnom vučom i na relacijama od Beograda do Sremskih Karlovaca, Novog Sada, Vršca, Bele Crkve, Krčedinske ade, Jagodine i od ove sezone ponovo do Despotovca.
Do Palića, Ovčar banje i Branešaca putnike će prevoziti voz dizel lokomotive. Cene pojedinačnih karata ostale su nepromenjene, a deca do šest godina prevoziće se besplatno. Novina ovogodišnje turističke ponude "Romantike" jeste da će muzejski voz, prilikom svake redovne vožnje na relaciji Beograd-Sremski Karlovci-Beograd, stajati u stanici Beška radi izlaska putnika, koji žele sa biciklima da se provozaju stazom duž obale Dunava. U povratku iz Sremskih Karlovaca "Romantika" će se takođe zaustaviti u Beški, kako bi biciklisti mogli da se vrate za Beograd. Prevoz bicikala muzejskim vozom je besplatan.
U protekloj sezoni "Romantika" je prevezla skoro 5.000 putnika, a "Železnice Srbije" očekuju da će ove godine taj broj biti premašen, navedeno je u saopštenju.