Slobodno vreme
Turistički vodič
Izlet do vrha planine
13.08.2010. 12:00
Izvor: novosti
Izlet do vrha planine
Vikend odmor na planini Gučevo iznad Loznice i Banje Koviljače. Šumske staze idealne za šetnju, tu su i sportski tereni i rekviziti za decu
ODMOR u odmaralištu lozničkog preduzeća „MN“, na planini Gučevu, koji je u neposrednoj blizini najviše kote, gde je koncentracija ozona najveća na Balkanu, odavno „mami“ turiste, ne samo iz naše zemlje, susedne Republike Srpske, već i one iz inostranstva, koje preporučuju naši ljudi iz rasejanja.

Odmor na Gučevu, sa koga se, kao na dlanu, vide Banja Koviljača, Loznica, Drina kako „grli“ Srbiju i susednu Republiku Srpsku, kao i „pola Majevice“, s jedne strane, i mačvanska ravnica i deo Fruške gore, s druge strane, čine ambijent veličanstvenim. Stoletne šume, u kojima je svako stablo pravo kao strela, a staze kao dušu dale za šetnju, od jutra do mraka deo su sadržaja koje gosti koriste da „poprave krvnu sliku“.

Izleti do Banje Koviljače, Tršića, Tronoše, Tekeriša, Krupanja, Soko grada, samo su neke od mogućnosti. A, u odmaralištu i oko njega su osmišljeni sadržaji za stare i mlade, uključujući prelepo uređene sportske terene, ljuljaške, klackalice i drugu opremu za klince i klinceze.

Leti temperatura na Gučevu je najmanje za pet-šest stepeni niža, nego u Loznici i Banji Koviljači, Bijeljini, Zvorniku i Ugljeviku, pa stižu mnogi izletnici da se sklone od gradske vreline i vreve i uživaju u darovima prirode i ponudi odmarališta, koje je sjajno uklopljeno u ambijent planine koja je ponos Jadrana, Vukovih zemljaka.