Slobodno vreme
Turistički vodič
Na Horgošu počele gužve
07.01.2013. 14:00
Izvor: mondo.rs
Na Horgošu počele gužve
Saobraćaj je u Srbiji od jutros umerenog intenziteta, padavina nema, osim na Kopaoniku, na granicama se čeka do 30 minuta., osim na Horgošu gde se čeka i do 60 minuta.
AMSS upozorava da su zbog jakih udara vetra na Kopaoniku mogući snežni nanosi visine do 50 centimetara, iz pravca Brusa.
Na graničnim prelazima putnička vozila se zadržavaju oko 30 minuta, ali postoji mogućnost da će tokom dana biti većih gužvi zbog kraja vikenda i početka božićnih praznika. Na graničnom prelazu Horgošu se na izlazak iz zemlje već čeka oko 60 minuta.
Na putevima drugog prioriteta u planinama mestimično još ima snega na kolovozu - na prilazima Kopaoniku, Goču, Tari, Divčbarama, Vlasini i Staroj Planini. Odrona ima na nizu puteva prvog i drugog reda, koji idu kroz klisure i useke, a ima i rupa i drugih zimskih oštećenja kolovoza.
Auto-put E-75 je zbog radova sužen na mostu preko Dunava, a tokom noći i kroz Beograd.
Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd - Novi Sad - Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.
Vozila prolaze naizmenično kod tunela "Štavica" na Ibarskoj magistrali - državnom putu IA-2 (M-22). Na tom putu radovi su u toku i na mostu između Ugrinovaca i Rudnika, i na deonoci Prijepolje-Brodarevo.
Zbog radova na državnom putu IA-6 reda Prijepolje - Granični prelaz Gostun, vozila kod tunela u Gostunu prolaze naizmenično.
Na magistralnom putu M-2, od Ribarića ka Rožaju, saobraćaj se kod Špiljana obavlja obilaznicom.