Slobodno vreme
Turistički vodič
Bajkovite staze slavne Zlatokose
11.03.2013. 12:00
Izvor: b92
Bajkovite staze slavne Zlatokose
Hit među turistima i dalje je neobična „Ruta bajki braće Grim“. Putovanje u Dansku, Norvešku i Švedsku kako bi se posetila mesta gde su rođene Mala Sirena i Pipi Duga Čarapa.
Ruta bajki u Nemačkoj postoji od 1975. godine, ali je lane doživela pravi „bum“! Proteže se od Hanaua do Bremena, a duž tih 600 kilometara nižu se gradovi u kojima su braća Grim našli inspiraciju...
Prateći svetske trendove, beogradska turistička agencija „Putnik“ je osmislila putovanje koje obuhvata mnogobrojne atrakcije, prenose Večernje novosti. Putnici će videti spomenik i muzej koji je posvećen braći Grim, Fontanu bajki, zamak Uspavane lepotice, kulu Zlatokose i još mnogo toga. Putovanje se organizuje u aprilu, a prolazi se kroz bajkovite srednjovekovne gradove, mračne šume i predele u kojima će najmlađi moći da prepoznaju mesta iz omiljenih priča. U julu i avgustu „Putnik“ organizuje avanturu Pinokija, a avanturisti će moći da vide i Firencu, rodno mesto pisca ove poučne priče.
„Putovanje „Rutom Grimovih bajki“ je događaj za celu porodicu", smatra Petra Hedorfer, direktor Turističke organizacije Nemačke. - Ruta je sve popularnija, jer pored prelepih predela turisti uživaju u zanimljivim muzejima, uličnim pozorištima, paradama i kupovini figurica omiljenih likova iz bajki.
Ljubitelji Hansa Kristijana Andersena mogu da sa agencijom „Olimpik travel“ u julu pođu na prelepo putovanje u Dansku, Norvešku i Švedsku i da vide gde su rođene Mala Sirena i Pipi Duga Čarapa. Pored uvek atraktivnih fjordova i glečera, neverovatnih prizora prirode i lepe arhitekture, putnici će videti i najlepše kraljevske dragulje!
Inspirisani ruskim piscima, agencija „Viva travel“ za uskršnje praznike organizuje tri putovanja u kojima će sve biti podređeno Jesenjinu, Puškinu, Čehovu, Dostojevskom i Tolstoju.