Slobodno vreme
Turistički vodič
Mesta na planeti koja donose sreću
10.03.2014. 12:00
Izvor: B92
Mesta na planeti koja donose sreću
Mislite da vas prati zla kob? Nikako da vam se posreći pa da pogodite sedmicu na lotou? Crne mačke vam svaki dan prelaze put, a petak trinaesti za vas je svaki drugi dan? E pa došlo je vreme da sami postanete kovač vlastite sreće.
Kamen Blarney, Irska – priča kaže da će svako ko poljubi ovaj kamen imati pet godina sreće

Fushimi Inari Taisha, Japan – nije nova vrsta sušija nego hram posvećen bogu pirinča, Inari. Veruje se da će svaki biznismen koji prođe ispod luka imati sreće u svom poslu

Hram boga Erwan, Bankok – sagrađen je 1956. godine, a veruje se da statua božanstva donosi sreću svakome ko je pogleda u oči.

Razjareni bik, Vol Strit – mnogi brokeri koji rade na Vol Stritu veruju da će, ako ujutro pomaze bika po testisima, imati puno sreće na poslu taj dan. Zamislite ljude kako čekaju svoj red da bi pomazili bikova...

Crazy Girls kipovi, Las Vegas – ovo je svojevrsni spomenik najdužoj predstavi koja se igrala u Vegasu. Veruje se da ako pomazite zadnjice bronzanih devojaka - imati dobar seksualni život.

Market Pike Place, Sijetl – dovoljno je pomaziti divovsku bronzanu svinju po nosu kako biste imali sreće do kraja života.

Linkolnova grobnica, Ilinois – Ispred grobnice slavnog američkog predsednika nalazi se velika bronzana glava. Verovanje je da treba dodirnuti nos - i eto sreće.

Julijina kuća, Verona – ovo je sigurno najslavnija dojka na svetu, definitivno najviše puta dirana. Legenda kaže da je za sreću potrebno protrljati Julijinu desnu dojku.

Kip svetog Ivana Nepomuka, Prag – veruje se da dodir kipa sv. Ivana donosi sreću i osigurava povratak u Prag.