Slobodno vreme
Zdravlje
U depresiji si? Odvrni ovo..
27.10.2014. 12:00
Izvor: Mondo
U depresiji si? Odvrni ovo..
Znamo da muzika popravlja raspoloženje, osim ako se ne slušaju tužne pesme u kafani, ali za ove pesme kažu da su stvarno lek.
Čuveni hit "Bohemian Rhapsody" grupe Queen, deluje kao pravi lek, koji okrepljuje bolesne, posebno one koji pate od depresije, rezultat je istraživanja koje je za BBC sprovela agencija ComRes.

Ispitanicima je, u okviru ankete, bilo ponuđeno 10 kompozicija za koje je utvrđeno da podižu raspoloženje.

Na drugom mestu posle hita legendarnog britanskog benda, našla se pesma "Dancing Queen" švedskog sastava ABBA, a na trećem skorašnji hit "Happy" Farela Vilijamsa. Tu su još i numere Boba Marlija, Robija Vilijamsa i Majkla Džeksona, kao i dela klasične muzike za koje su se mahom opredeljivali stariji od 65 godina.

Više od dve trećine anketiranih reklo je da voli da sluša muziku kada se ne oseća dobro. Njih 81 odsto smatra da muzika može da učini da se ljudi osećaju bolje kada su bolesni ili prolaze kroz težak period.

"Bohemian Rhapsody" je sa albuma "A Night at the Opera". Pesma traje šest minuta, a bila je prva na britanskoj listi hitova u dva navrata: kada je objavljena 1975. i nakon smrti pevača Fredija Merkjurija 1991.